GLOBAL

Zonneweide Snelle Loop

Kerngetallen

25MWp

(Megawatt piek) opgesteld vermogen

9,000

Huishoudens worden jaarlijks van elektriciteit voorzien (equivalent)

12,500 ton

CO2-besparing per jaar, equivalent van 1.050 grote gezinswagens

Huidige status

Locatie onderzoek en ontwerp

Participatie

Vergunnings-procedure

Bouw-voorbereiding

Aanleg

In bedrijf

Herstel-werkzaamheden

Eind 2019 heeft de gemeente Laarbeek het beleidsplan ‘Visie op grootschalige opwek van duurzame energie in Laarbeek’ vastgesteld. Daarna vond er een openstellingsronde plaats, waarin de mogelijkheid werd geboden voor maximaal 5 initiatieven.

Klik op de onderstaande link naar de participatie- en communicatiepagina van zonneweide Snelle Loop.

De gemeente heeft medio april 2020 vier locaties aangewezen voor de mogelijk aanleg van een zonneweide. Een van die vier locaties betreft zonneweide Snelle Loop in Beek en Donk.

Het voorstel van Lightsource bp voor deze locatie werd gekozen vanwege onder andere de maatschappelijke meerwaarde, die gecreёerd wordt door het mogelijk maken van een ecologische verbindingszone bij de waterlopen Aa en Snelle Loop.

Snelle Loop zonneproject informatieavond

Ons voorstel

Het landschaps- en beplantingsplan bij de waterlopen wordt gerealiseerd door het Waterschap Aa en Maas. De komst van zonneweide Snelle Loop maakt het mogelijk om bij die waterlopen een ecologische verbindingszone aan te leggen. Die zorgt voor een versterking in het lokale landschap, betere zichtlijnen en meer biodiversiteit. Hieronder is ons voorstel te zien:

Meer weten?

Als u meer wilt weten over ons plan voor zonneweide Snelle Loop, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op.

nl.informatie@lightsourcebp.com +31(0)850642438

*Indicates required field