GLOBAL

Zonneweide Boesingheliede

Kerngetallen

75MWp

(Megawatt piek) opgesteld vermogen

20.000

Huishoudens worden jaarlijks van elektriciteit voorzien (equivalent)

9,760ton

CO2-besparing per jaar

Huidige status

Locatieonderzoek en ontwerp

Participatie

Vergunnings-procedure

Bouw-voorbereiding

Aanleg

In bedrijf

Herstel-werkzaamheden

De gemeente Haarlemmermeer heeft een gebied aangegeven waarbinnen zonneweides mogelijk zijn, het zogenaamde Zonnecarré. Lightsource bp heeft eind 2021 een voorstel ingediend voor Boesingheliede, een zonnepark van circa 75 Megawatt, goed om bijna 20.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. In september 2022 heeft de gemeente Haarlemmermeer groen licht gegeven om met betrokkenen in gesprek te gaan, het zogenaamde participatietraject.

Ons voorstel

Ons voorstel is een zonnepark in een agrarisch gebied van circa 70 hectare. De beoogde zonneweide ligt nabij Schiphol; tussen een landingsbaan en een autosnelweg. Lightsource bp wil hier een zonneweide realiseren die past binnen het landschap van Haarlemmermeer, in het bijzonder binnen het zoekgebied, het zonnecarré. Met het beeldkwaliteitsplan Zonnecarré, opgesteld door de gemeente, in onze hand willen we samen met omwonenden en andere belanghebbenden invulling gaan geven aan het project.

Boesingheliede illustrated map

Meer weten?

Als u meer wilt weten over ons plan voor zonneweide Boesingheliede, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op.

nl.informatie@lightsourcebp.com +31(0)850642438

*Indicates required field